• Leestijd 3 - 4 minuten

Wij versterken onze focus

Dartboard blog 01 website.jpg

Om optimaal te kunnen leveren wat de cliënten van vandaag en morgen vragen en wat zij van een hedendaags advocatenkantoor mogen verwachten, hebben wij onze focus verder verscherpt.

Al langer hebben we ingezet op meer gespecialiseerde juridische dienstverlening en hebben we het ‘full service model’ ingeruild voor een steeds specifieker aanbod van rechtsgebieden in een beperkt aantal sectoren. Wij zetten nu nadrukkelijk de volgende stap naar concentratie en verdieping, zowel in rechtsgebieden als in sectoren als in service.

Met de focus op Corporate en Real Estate (ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, bouwrecht en omgevingsrecht) verdiepen wij onze gespecialiseerde kennis en ervaring krachtig op de rechtsgebieden die de kern vormen van de dagelijkse werkelijkheid van onze cliënten en relaties.

Met de focus op de sectoren die direct te maken hebben met de ‘primary needs’ (gezondheid, wonen/werken en voedsel) zijn wij nog krachtiger verankerd in de sectoren waar de uitdagingen van de toekomst wat ons betreft het grootst zijn: die op het snijvlak van overheid en markt, met grote belangen en een complexe opgave voor ondernemers en voor (semi)publieke en publiek-private partijen. Die opgave vraagt om toekomstbestendige juridische structuren, duurzame samenwerkingen en creatieve combinaties.

Met de focus op de advocaat die zonodig ‘litigator’, maar op de eerste plaats vooral ‘trusted advisor’ en ‘legal architect’ is, bieden we de extra dienstverlening die u graag ziet. Met hun brede kennis van zowel de sector en als van het individuele bedrijf of de organisatie weten onze advocaten precies welke structuren en afspraken het beste bereiken en borgen wat u wilt. En vanuit een zorgvuldig opgebouwde, duurzame en betrokken klantrelatie kunnen wij heel doeltreffend schakelen; pragmatisch waar dat kan, principieel waar dat moet.

De keuze voor versterking van de focus heeft er ook toe geleid dat wij in goed overleg afscheid nemen van onze insolventiesectie. Een beslissing die goed samenvalt met de wens en keuze van de betrokken partner Janina Maduro om een volgende stap in haar carrière te zetten. Zij zal met haar sectie per 1 juli a.s. overstappen naar advocatenkantoor Holla.

Gerben Bosma, managing partner van Bosselaar & Strengers:
‘We zien al veel langer dat de structuren en vormen die lange tijd vanzelfsprekend waren in de advocatuur, niet meer passen bij wat onze klanten en relaties vandaag de dag willen. Men wil geen veel te duur standaardproduct, maar een op maat gesneden dienst die werkelijk toegevoerde waarde biedt. Men wil antwoorden waar men iets mee kan en zitten niet te wachten op iemand die bij elke oplossing weer nieuwe problemen bedenkt en die ook nog eens ingewikkeld opschrijft. En voor ‘poespas’ en ‘gebakken lucht’ is al lang geen plaats meer. Geen onnodige ballast. ‘Less is more’. De klant wil, net als hij of zij overal in de samenleving verwacht, een advocaat die zegt wat ‘ie doet en doet wat ‘ie zegt. Iemand die effectief en efficiënt is. Een specialist, die tegelijk de breedte ziet en aan één woord genoeg heeft, als het gaat om wat er bij de klant speelt en waar hij of zij naar toe wil. De gespecialiseerde generalist, zou je kunnen zeggen. In de Angelsaksische landen noemen ze dat de ‘T-shaped lawyer’: breed ontwikkeld en georiënteerd en tegelijk verregaand gespecialiseerd. Dat vraagt veel van de advocaat van nu: hij of zij moet behalve een vakinhoudelijk topjurist ook de persoonlijk betrokken sparring partner zijn. Behalve een scherpe proces-tijger ook de bevlogen creatieveling. Behalve de zakelijke onderhandelaar ook de betrouwbare steun en toeverlaat. En dat kan je nu eenmaal niet op alle gebieden en voor iedereen zijn, dus dat vraagt keuzes. En die maken we graag en met overtuiging. Want wij willen een kantoor zijn dat juist dat soort mensen wel in huis heeft en daarop aangesproken kan worden.’

En zoals al eerder aangekondigd, verhuizen wij deze zomer binnen Utrecht ook naar een nieuw kantoor, dat nog meer is ingericht op duurzaamheid, digitalisering, inspiratie en samenwerking met u en met elkaar.

Samen met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl die het kantoor per alsdan gaat voeren kan niemand onze nieuwe koers nog ontgaan.

Contact

Kaart

Bosselaar Strengers Legal Partners

Euclideslaan 111, 3584 BR Utrecht

Tel
+31 302 34 72 34
E-mail
office@bosselaar.nl
Fax
+31 30 234 72 72