Vastgoed recht

Juridische geschillen over kantoor- of bedrijfsruimte of een woning, of het nu huur of koop is, gaan vaak over flinke bedragen en belangen. Voordat u ervan wakker gaat liggen, raden we een goed gesprek met onze vastgoedexperts aan. 

De vastgoedadvocaten van Bosselaar Strengers zien zichzelf ook een beetje als projectontwikkelaar. Hun projecten monden uit in een goed onderbouwd advies over huur, koop of andere juridische vragen rond onroerend goed. Mocht het echt nodig zijn, dan helpen ze u met een degelijk en pragmatisch pleidooi voor de rechter. En ja, wat jaloers kijken ze natuurlijk naar hun cliënten die echt vastgoed bouwen, ontwikkelen, of kantoor- of winkelruimtes verhuren.

Wat wij doen

Onze vastgoedexperts kunnen zich goed verplaatsen in de situatie van hun cliënten en weten wat er speelt in het vastgoed. Ze zijn goed thuis in het huurrecht, bij de koop en verkoop van onroerende zaken, in projectontwikkeling, zakelijke rechten (eigendom, erfdienstbaarheden, erfpacht, opstal, appartementsrecht, burenrecht), het omgevingsrecht, het pachtrecht en het civielrechtelijk bouwrecht. 

Retailers, aannemers en projectontwikkelaars

Door hun kennis en jarenlange ervaring zijn de advocaten vastgoed dé partner van ondernemend Utrecht. Omdat er vaak extra kennis over het bestuursrecht nodig is, werken onze vastgoedadvocaten nauw samen met onze collega's van het team Overheid. Cliënten van onze vastgoedexperts zijn projectontwikkelaars, professionele vastgoedbeleggers, beheerders, aannemers en bouwbedrijven. Ook helpen wij woningcorporaties, retailers (waaronder supermarktketens), franchise-organisaties, makelaars, architecten en particulieren. 

Heeft u een vastgoedvraag, of is het huurrecht te lastig?

Blijf er niet mee zitten, maar neem snel contact op met onze vastgoedadvocaten als u een nieuw bedrijfspand op het oog heeft, een nieuwbouwproject gaat ontwikkelen of als u bent aangesproken wegens een verborgen gebrek. Ook als het bouwrecht of huurrecht lastiger blijkt dan u dacht, denken we graag mee!

Bestuursrecht/omgevingsrecht

Ondernemers, vaak in het vastgoed, lopen regelmatig tegen bestuursrechtelijke grenzen aan. Zo makkelijk als ze oplossingen zoeken met zakenpartners en klanten, zo lastig kan dat met de overheid zijn. Onze advocaten hebben daar veel ervaring mee.

Onze advocaten staan stevig in hun schoenen. Ze zijn niet zo snel geïmponeerd als ze tegenover een overheidsinstantie staan. Ze weten namelijk dat goede argumenten en creatieve oplossingen het altijd winnen van (bestuurlijke) spierballen en weten uit ervaring hoe de hazen lopen bij de overheid en hoe besluiten worden genomen. Dat geldt ook voor de ambtelijke en politieke manier van werken. We vormen een hecht team van experts, bij voorkeur samen met onze cliënten. Daar schiet niemand zomaar een gat in.

Bestuursrecht voor ondernemers

Onze advocaten werken onder meer voor vastgoedbeleggers en -beheerders, particulieren, makelaars, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties en architecten. Ze adviseren en procederen over omgevingsrecht (zoals ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht), onteigeningsrecht, overheidsprivaatrecht en het organieke (staats)recht. Onze bestuursrechtadvocaten werken nauw samen met hun civielrechtelijke collega's, omdat er in het bestuursrecht vaak zaken spelen rondom onroerend goed. Samen tackelen ze elke juridische vraag over het bestuurs- en vastgoedrecht.

Aanschrijving op de mat of vergunning niet verleend?

Onze advocaten in het bestuursrecht vallen niet om bij wat tegenwind. Of het nu om het (lokale) bestuur gaat, of om een schijnbaar dichtgetimmerd plan of besluit: goed juridisch advies en een goede bestuurlijk-politieke sensitiviteit doen wonderen. Test ze maar eens. 

Logo Info Support.png

Ze zijn zeer deskundig op het gebied van bestuursrecht. De samenwerking met Jan-Willem Verhoeven en Gerben Bosma verloopt professioneel en plezierig. Wij ervaren kwaliteit, snelheid en flexibiliteit in de geboden ondersteuning.

Neeltje van der Veeken, directiesecretaris/bedrijfsjurist InfoSupport

Contact

Kaart

Bosselaar Strengers Legal Partners

Euclideslaan 111, 3584 BR Utrecht

Tel
+31 302 34 72 34
E-mail
office@bosselaar.nl
Fax
+31 30 234 72 72