NL | EN
NL | EN

Oscar Horssius

Advocaat

Phone+ 31 6 83 84 02 59

Een breed perspectief dient het belang van cliënt

Tijdens een Europees uitwisselingsprogramma aan de University of Cambridge heb ik uit belangstelling ervoor gekozen om mij te verdiepen in het Engelse contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Hierdoor ben ik onder andere tot inzicht gekomen dat in Angelsaksische landen zoals Engeland het recht op nakoming vanwege een juridisch-economische overweging ondergeschikt is aan het recht op schadevergoeding. Dit terwijl het Nederlands privaatrecht een tegenovergesteld standpunt inneemt.

Zowel het verdiepen in de verschillen en overeenkomsten tussen Civil en Common Law als het afronden van mijn master ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam heeft mij een breed perspectief in het ondernemingsrecht gegeven. Dit perspectief helpt mij bij het voorkomen, adviseren en oplossen van (inter)nationale juridische vraagstukken. Hierbij schuw ik niet om die vraagstukken van verschillende perspectieven te benaderen en zodoende tot een adequate, juridische, maar ook praktische oplossing te komen. 

Gedurende het eerste jaar van de Beroepsopleiding Advocatuur heb ik die oplossingen bij een Amsterdams advocatenkantoor mogen bedenken. De specialisatie, het internationale gehalte en de goede sfeer hebben mij doen bewegen om de beroepsopleiding bij Bosselaar Strengers te Utrecht af te ronden. Sinds april 2021 ben ik dan ook in dienst getreden bij dit advocatenkantoor en ik heb ontzettend veel zin en energie om die oplossingen nu voor de cliënten van Bosselaar Strengers te bedenken.