NL | EN
NL | EN

Jan-Willem Verhoeven

Advocaat

Phone +31683691385

Ik overzie het bestuursrecht vanuit verschillende invalshoeken

Ik ben gespecialiseerd in bestuursrecht en dan vooral in het omgevingsrecht en handhavingszaken waar een dwangsom, bestuursdwang of bestuurlijke boetes aan de orde zijn. Die bestuurlijke boetes komen overigens ook veel voor in privacyzaken. Dagelijks ben ik bezig met regelgeving bij transformaties, uitbreidingen, ontwikkelingen en (her)huisvesting van grote bedrijven en organisaties. Daarbij adviseer ik over gebiedsontwikkelingen, bestemmingsplannen, vergunningaanvragen, subsidies en de aan- en verkoop van vastgoed. Vaak spelen daarin ook vastgoedvragen over koop en verkoop, het appartementsrecht en aanneming van werk. 

Voorbeelden van projecten waar ik aan werk(te):

  • begeleiding van een groot softwarebedrijf bij de herhuisvesting van haar hoofdkantoor;
  • begeleiding van een opleidingsinstituut bij een grootschalig renovatieproces van het hoofdkantoor;
  • begeleiding van een landelijke stichting in een omvangrijke subsidieprocedure. 

Om de praktijk van het bestuursrecht goed te kunnen overzien, ben ik lid van de bezwaarschriftencommissie van een tweetal gemeenten. Zo bezie ik het bestuursrecht vanuit verschillende invalshoeken en ken ik de dynamiek van de lokale overheid goed. Die lokale bestuursrechtelijke ervaring komt dagelijks van pas in mijn advocatenpraktijk. Op die manier heb ik ook geleerd dat ik uw zaak als het even kan beter buiten de rechter om kan regelen, al is een procedure soms onvermijdelijk en noodzakelijk.  

In mijn vrije tijd speel ik graag hockey, een explosieve sport waarbij het niet per se belangrijk is om de snelste te zijn in een rechte lijn. Het gaat er veel meer om dat je goed kunt sprinten, even stopt om van richting te veranderen en vervolgens weer een andere richting uit sprint om je tegenstander te snel af te zijn. Zo werk ik ook als advocaat, om het maximale uit uw zaak te halen.