NL | EN
NL | EN

Bouw

Een doordacht fundament onder elk besluit

Een ondernemer in de bouw zet graag letterlijk iets neer. Hij ontwerpt, maakt afspraken, stroopt zijn mouwen op en wil aan de slag. Niets vervelender dan voor de start, tijdens de bouw of na afronding belemmerd te worden door ‘gedoe’. Toch is dat risico er wel degelijk, vooral omdat er juist in de bouw allerlei juridische aspecten door elkaar heen spelen.

Samenwerken is (meestal) mooi

Bouwen doe je samen. U heeft personeel, collega-bedrijven en leveranciers nodig om de klus te klaren. En u heeft een opdrachtgever met wie u afspraken maakt over het eindresultaat, de planning en de kosten. In de ideale situatie doet iedereen wat hij belooft en zet je samen iets moois neer. Helaas kan het ook tegenzitten en met een beetje pech komt u in een juridisch conflict terecht.

Een bewoner of bedrijf maakt bijvoorbeeld bezwaar tegen een bestemmingsplan. De gemeente doet moeilijk over de vergunning. Een onderaannemer levert slecht werk af. Een opdrachtgever betaalt de bouwtermijnen niet, of verwijt u dat u niet goed heeft opgeleverd.

U kunt op ons bouwen

In al die gevallen is het prettig dat u kunt sparren met een advocaat op wie u volledig vertrouwt. Eentje die weet wat er in uw branche speelt, die snel kan inschatten wat uw kansen zijn en wat de beste manier is om deze situatie aan te pakken.

In Bosselaar Strengers vindt u een team van advocaten dat thuis is op alle relevante gebieden tegelijk. Van de (ver)koop van onroerend goed, bouwcontractenrecht, publiek-private samenwerking, omgevingsrecht, huurrecht, verzekeringen, herstructurering, financiering tot en met arbeidsrecht en flexibele contracten in de bouw.

Stevig fundament

We gaan graag met u in gesprek, bij voorkeur voordat er iets aan de hand is. Aan een nieuw gebouw zonder goede fundering zie je in eerste instantie niets. Maar vroeg of laat gaat het scheuren, komt het onder water te staan, of verzakt het. Als u dat weet, waarom zou u dan wel contracten afsluiten zonder een gedegen juridisch fundament? Laat onze advocaten vanaf het begin meekijken, dan kunt u zich onbezorgd focussen op waar u goed in bent.

Contact
Bosselaar Strengers Legal Partners
Euclideslaan 111
3584 BR Utrecht

Tel: +31 302 34 72 34
E-mail: office@bosselaar.nl
Fax: +31 30 234 72 72