NL | EN
NL | EN

Nathalie Aalbers

Managing Partner, Partner, Advocaat

Phone +31630211823

Bevlogen en betrokken, met een menselijke, resultaatgerichte aanpak

Na jarenlang in het notariaat te hebben gewerkt, heb ik recent de overstap naar de advocatuur gemaakt omdat ik daar waar het mijn cliënten aangaat, liever zelf aan het stuur zit. 

Ik werk met name voor semipublieke instellingen en voor overheden en overheidsbedrijven. Soms korte adviezen, soms langlopende projecten zoals decentralisaties. Als advocaat houd ik mij bezig met onder andere governance vraagstukken zoals onenigheid tussen bestuur en commissarissen, tegenstrijdig belang, maar ook de inrichting en het vormgeven van de verschillende rechtspersonen en samenwerkingsverbanden. Voor mijn werkzaamheden in de semipublieke sector beschik ik over kennis van sectorspecifieke wetgeving en beschik ik – als een van de weinigen in Nederland – over bijzondere kennis van het stichtingen- en verenigingenrecht.

De semipublieke sector en de overheid vind ik leuk om in en mee te werken omdat er veelal naast de juridische problematiek ook politieke verhoudingen een rol spelen. Ik heb een brede maatschappelijke belangstelling, ook voor de politiek, en heb ervaring om met politiek gevoelige onderwerpen om te gaan. 

In het vak van advocaat wordt vaak gezegd dat je de cliënten krijgt die je verdient. Dit betekent dat het belangrijk is om ook aandacht te besteden aan enkele van mijn persoonlijke kenmerken: ik ben duidelijk en direct, perfectionistisch, een snelle denker, heb oog voor detail en, niet onbelangrijk, ik heb een goed gevoel voor humor. Het is wellicht goed om te weten dat ik zelf ook bestuurlijke ervaring heb en nog bestuurlijk actief ben. Ik weet dus ook zelf hoe het is om je in die rol en die situatie te bevinden. 

Heeft uw organisatie een governance probleem, overweegt u een samenwerkingsverband aan te gaan of zelfs te gaan fuseren, wilt u advies over de externe toezichthouder, of heeft u een vraag over speciale wet- en regelgeving, dan help ik u graag!