NL | EN
NL | EN

Olivier Schoemaker

Advocaat

Phone +31682143646

Goed luisteren en de juiste vragen stellen om tot de kern van een probleem te komen

Mijn interesse in het recht is ontstaan thuis aan de keukentafel en leidde ertoe dat ik rechten ben gaan studeren aan de Universiteit Utrecht en later aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De studie heeft mij veel inzichten gegeven en mijn interesse in het recht vergroot. Tijdens mijn studie maakte ik kennis met de veelomvattende juridische aangelegenheden binnen het vastgoedrecht, welke mijn interesse direct hadden gewekt.

Tijdens en na mijn studie heb ik mijn (juridische) kennis in de praktijk kunnen toepassen tijdens stages bij verschillende advocatenkantoren. Daaruit heb ik onder andere meegenomen dat goed luisteren en de juiste vragen stellen van vitaal belang is om te komen tot de kern van een juridisch probleem. Mijn motto is: “verzin een list”, juist wanneer het gecompliceerd wordt. Dit breng ik graag in de praktijk door voor cliënten tot het uiterste te gaan bij het vinden van een oplossing voor hun vraag.

Na het opdoen van ervaring buiten de advocatuur ben ik in het najaar van 2020 begonnen bij Bosselaar Strengers als juridisch medewerker en in maart 2021 gestart met de Beroepsopleiding Advocatuur.