NL | EN
NL | EN

Grensoverschrijdend gedrag in de zorg
 deel 2: van cliënt naar zorgverlener

Advocaten > Blog > Grensoverschrijdend gedrag in de zorg
 deel 2: van cliënt naar zorgverlener

 

Grensoverschrijdend gedrag in de zorg: van medewerker naar medewerker.

Grensoverschrijdend gedrag in de zorg beperkt zich niet tot collega’s onderling. Ook van cliënten richting zorgmedewerkers kan sprake zijn van ongewenst of bedreigend gedrag. Zeker in de thuiszorg, waar medewerkers vaak alleen werken, kunnen zulke situaties een groot gevoel van onveiligheid veroorzaken. Maar hoe ga je daar als zorgorganisatie juridisch verantwoord mee om?

Voor branchevereniging SPOT schreven wij een vervolgblog over dit onderwerp. Hierin staat het grensoverschrijdende gedrag van cliënten richting zorgmedewerkers centraal. We gaan in op het juridisch kader rondom de beëindiging van de behandelrelatie, wanneer dit gedrag voortzetting van de zorgverlening onmogelijk maakt. Ook bespreken we relevante jurisprudentie en geven we praktische aanbevelingen voor een zorgvuldige beëindiging van de behandelingsovereenkomst.

Het volledige blog is via deze link te vinden op de website van onze samenwerkingspartner, branchevereniging SPOT.

Vragen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en ondersteunen waar nodig. Neem contact op met Gerjanne van de Waerdt via gerjanne.vandewaerdt@bosselaar.nl / +31 6 82 44 03 29

Over SPOT
SPOT behartigt de belangen van kleinschalige aanbieders van woonzorg, wijkverpleging, huishoudelijke hulp, palliatieve zorg, dagbesteding en aanvullende mantelzorg (respijtzorg). De ruim 200 leden van SPOT staan voor kleinschalige zorg die het best bijdraagt aan het welzijn van cliënten.

Onze expertise in de zorgsector
Bosselaar Strengers heeft ruime ervaring in de zorgsector, van (universitaire) ziekenhuizen en GGZ-instellingen tot kleinschalige thuis- en woonzorgorganisaties. Wij kennen de thema’s die in deze sector spelen en helpen zorgorganisaties daar graag bij. Vanuit onze branchegerichte expertise ondersteunen wij zorginstellingen bij uiteenlopende juridische vraagstukken. Hierover blijven wij regelmatig publiceren.

Via deze link leest u deel 1 van dit blog ‘Grensoverschrijdend gedrag in de zorg: van medewerker naar medewerker‘.